Erhürman’dan Erken Seçim Sinyali

23-01-2024

BRT’de Levent Kutay’ın konuğu olan Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Başkanı Tufan Erhürman, gündeme dair soruları yanıtladı.

Bu ortamda karşılarındaki zihniyetin “2027’ye kadar iktidarda kalacağız” dediğini söyleyen Erhürman, söz konusu zihniyetin “koltuğu koruma” amacında olduğunu vurguladı. İnsanlar alım gücünün yerlerde sürünürken “sandalye oyununa” da devam edildiğini belirten Erhürman, “hükümetteki” üç partide de kurultay hesapları olduğunu kaydetti. Erhürman, “Kendi içlerinde kargaşa devam ediyor, memleket yoksullaşıyor” ifadelerini kullandı.

Kıbrıs Türk halkının, 2024’te söz konusu zihniyeti götürmesinin tarihsel bir sorumluluk olduğunu yineleyen Erhürman, “Bu yapıyla bir sene daha devam edersek, artık bu memleket, toparlayamayacağımız bir yere doğru sürüklenir. 2024 erken seçim yılıdır” diye ekledi.

2.Fenerbahçelilerden Harmancı’ya Ziyaret

KKTC Fenerbahçeliler Derneği Başkanı Tolga Ahmet Raşit ve Yönetim Kurulu Üyeleri, yeni dönem ziyaretleri çerçevesinde Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı’yı makamında ziyaret etti.

Ziyaret esnasında gerçekleştirilen sohbette kısa bir açıklama yapan dernek başkanı Tolga Ahmet Raşit; KKTC Fenerbahçeliler Derneği’nin, Fenerbahçe Spor Kulübü ile ülkemiz arasında bir köprü vazifesi üstlendiğini aktararak var olan dostluğun daha da güçlenmesi için büyük bir özveri ile çalışmalarını sürdüreceklerini ifade etti.

3.(Manşet) KKTC’nin Suyla Buluşması’nda 8. Yıl

Kalkınma ve Ekonomik İşbirliği (KEİ) Ofisi, KKTC Su Temin Projesi'yle 27 Haziran 2016'dan bugüne kadar KKTC’deki içme suyu depolarına yaklaşık 220 milyon metreküp su verildiğini; içme ve kullanma suyu ile tarımsal sulama suyu alanlarında Ankara kaynaklı yatırımların devam ettiğini açıkladı.

5 Bin 700 Metre Sulama Tüneli

2018 yılında başlayan Güzelyurt ve Mesarya Ovası Sulaması İletim Yapıları Projesi kapsamında, 5 bin 700 m uzunluğunda tarımsal sulama tüneli yapıldığı ve 22 Mayıs 2021'de açıldığı kaydedilen açıklamada, Geçitköy-Kalkanlı arasındaki 1. Etap işi tamamlandığı, Güzelyurt ovasına su verildiği, ovadaki 1873 hektarlık alanın da sulanmasına başlandığı bildirildi. 

Master Planı Raporu Hazırlanıyor

Orta Mesarya Ovası Sulaması İletim Hattı Projesi ve 207 km'lik Depo Bağlantı Hattı Projesi Yapımı’nın ise devam ettiği belirtilen açıklamada, yeraltı ve yerüstü su kaynakları, su kalitesi, toplam arazi varlığı, tarıma elverişli arazi miktarı, toprak analizlerinin yapılması işlerini kapsayan KKTC Su ve Toprak Kaynakları Master Plan Raporu’nun hazırlanmasının da sürdüğü ifade edildi.

42 Milyon TL Ödenek Ayrıldı

İki proje için, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı Su İşleri Dairesi bünyesinde kullanılmak üzere toplamda 42 milyon TL ödenek ayrıldığı kaydedilen açıklamada, “Ada Geneli Dere Islahı, Gölet Temizliği ve Sulama Sistemlerinin Yenilenmesi Projesi” kapsamında, Türkiye Cumhuriyeti finansmanı ve teknik desteği ile yürütülen tarımsal araştırma projeleri neticesinde geliştirilen “Reşatbey” ve “Beşparmak” gibi arpa çeşitlerinin tohumluk üretiminde kullanılmak üzere Devlet Üretme Çiftlerine Lefkoşa Atık Su Arıtma tesislerine arıtılmış suyun ulaştırılması için sulama malzemesi ve ekipmanı alımına finansman sağlandığı vurgulandı.

Yorum